Originalet som Örnsköldsviks Allehanda ”refuserade”:

Den 17 mars fyller Robert Edlund 50 år. Robert är född och uppvuxen i Örnsköldsvik och jag lärde känna honom när vi gick på samma lekis på Vintergatan. Sedan hamnade vi i samma lågstadieklass på Vegaskolan samt gick delar av mellanstadiet tillsammans på Örnsköldskolan, och sedan dess är han en av mina bästa vänner.

Vi behöll kontakten under uppväxten och gjorde även militärtjänsten tillsammans på luftvärnet i Luleå. Med start på gymnasiet och i ett flertal år därefter spelade vi i samma rockband, och vi var båda med i ett kompisgäng som gjorde några roliga resor, bland annat till Finland en midsommar och en annan gång till London.

Robert gillar musik, både att lyssna och att spela själv, men även släkt- och hembygdsforskning, fotografering, filateli samt Mac-datorer. Han samlar även gamla vykort, gärna med Nolaskogs-motiv.

Under årens lopp har Robert bott kortare perioder på platser som Vadstena, Stockholm och Vänersborg, men sedan 2007 bor han i villa i Kroksta tillsammans med sin livskamrat Katarina och deras cornish rex-katt Ossie.

Robert jobbar på Övik parkering och har tidigare haft liknande arbetsuppgifter i Linköping och Motala. 50-årsdagen firas tillsammans med släkt och vänner.

/Mikael Uhlin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *